Direktlänk till inlägg 3 november 2011

Safari i Pilansberg fortsätter

Av Landslaget - 3 november 2011 07:04

I vår stuga började 3 mobiltelefoner spela varsin melodi kl. 05:10 på tisdag morgon, då var det 20 min innan vi skulle åka på en ny safaritur i Pilansberg. Vi åkte nu in via Bosele grinden i öster tog åt höger i nordlig och sedan västlig riktning efter Dithabaneng, Drive med en avstickare till Malatse Dam, utan att se något utom Impala, vi började nästan miströsta. När vi kom till Korwe Link följde vi den söderut. Nästa på en gång var det några stillastående bilar vi tittade ut åt samma håll som de och där vid en buske låg en lejon hona och en hane lite framför dem låg ytterligare en hona. Nu har vi fått se3 stav de big five (lejon, elefant, noshörning, leopard och buffel). Efter ett tag började de att röra på sig och vi följde dem med bilen, tills vi stötte på en flock gnuer, men de försvann väldigt fort bort över steppen när de fick korn på lejonen.


     


Smått exalterade fortsatte vi fram till Tshwene Drive körde den åt höger en liten bit och tog vänster in på Mankwe Way efter ca1 kmin till vänster på Tshepe Drive följde den fram till Nkakane Drive. På den här biten hände inget nytt. Efter att kört Nkakane Link eter en stund kom vi till en brant svängande backa jag tog lite fart uppför backen och där bakom en vänster sväng är vägen blockerad av tre noshörningar jag får stopp på bilen ca5 meterfrån dem, det hade inte varit roligt om vi kört på en noshörning.


   


Efter detta möte var det dags att återvända till den väntade frukosten på väg dit fick vi se ytterligare en elefant. Väl framme fick vi en god frukost vid 9:30 tiden efter 4 timmar i parken. Här vid frukosten fanns det ett antal apor som också försökte få sig en frukost. Vi avverkade26,3 kmdenna morgon i Pilansberg nationalpark.

Här kommer en lista på vilka djur vi har sett i Pilansberg:

Giraff, Kudu, Duiker, Noshörning, Zebra, Flodhäst, Waterbuck, Gnu, Red Hartebeest, Tsessebe, Vildsvin, Elefant, Impala, Elad, Lejon och Apa. Det är fritt fram att översätta de vi inte har svenska namn på.


 


Efter frukost fortsatte färden mot Johannesburg väl framme där checkade vi in på Crown Plaza, tack Lizelle för hjälpen med bokning och bagage. Hela onsdag en var vi kulturella och åkte på en guidad tur där vi besökte Constitution Hill som är ett gammalt fängelse bl.a Nelson och Winnie Mandela suttit. Turen fortsatte sedan till top of South Africa som har en viduderlig utsikt över Johannesburg. Vi åkte en tur genom Soweto där vi besök Mandela house.


   


Åt lunch utanför Desmond Totos hus och avslutade Soweto och Johannesburg turen med ett besök på Piterson muset.


Nu är vår Sydafrikaresa slut idag torsdag går flyget hem till Svedala, jag vill ta tillfället iakt och tacka alla våra läsare, det har i genomsnitt varit 52 läsare per dag med en toppnotering den 26 oktober med 199 läsare.


Jag vet inte om jag kommer att återkomma med något mer sedan jag kommit hem, ha det bra allihop.

/Håkan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Landslaget - 23 augusti 2022 12:49


Som första deltävling i detta VM avgjordes landningstävlingen i går. Laget hade laddat under veckan som föregick med så många landningsövningar som bara gick, och det gav utdelning i en mycket spännande tävling.   På förmiddagen flögs de två förs...

Av Landslaget - 17 augusti 2022 09:40

Efter en vecka i strålande sol och brännande varma vindar upplevde vi i går (tisdag) en väderförändring, på gott och på ont. Kraftiga åskskurar drog in under eftermiddagen vilken satte stopp för fortsatt träning, men å andra sidan gav det en välbehöv...

Av Landslaget - 14 augusti 2022 07:24

Nu har vi varit på plats i fem dagar och blivit otroligt väl bemötta av såväl personal på plats, som av den lokala flygklubbens medlemmar.   Det började redan då vi anlände i måndags kväll. Tornet var stängt, men en grupp klubbmedlemmar som fanns...

Av Landslaget - 12 augusti 2022 17:17


Albi fredag eftermiddag. Klockan närmar sig 18 och det är fortfarande närmare 40 grader i skuggan. Trots den värmebölja som orsakar enorma skogsbränder bara ett 20-tal mil härifrån tränar de deltagare som är på plats (Åse, Lars-Inge, Håkan och Roland...

Av Landslaget - 12 augusti 2020 16:34

Nu börjar deltagarna att anlända till SM i Eslöv och förbereda sig för tävlingen.       ...

Skapa flashcards