Senaste inläggen

Av Håkan Carlsson - 15 september 2013 10:04

Nu är WPFC 2013 avslutat och vi är all tillbaka i Sverige jag och Erling har fortfarande en etapp kavar innan vi är hemma. Senast talade jag om att vi hade placerat oss bra i lag men inte redovisat vilka i laget som bidrog till dessa placeringar. Till landningslagtes 3 plats bidrog Claes M Johansson 30p, Lars-Inge Karlsson 32p och Henry Mattsson 61p. Till att laget totalt placerade sig på 4 plats bidrog Claes M Johansson 393p, Lars-Inge Carlsson 397p och Erling Lindholm 855p.

Vid det här laget vet ni ju att alla resultat går att hitta här: http://wpfc2013.de/?page_id=827 där det också finns en hel del bilder, dock saknas denna bild och med den vill vi tacka för att du följt oss under denna tävling och på återseende vid nästa tävling.


   

Henry Mattsson, Lars-Inge Karlsson, Roland Olsson, Håkan Carlsson, Håkan Sjöberg, Claes M Johansson och Erling Lindholm

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 14 september 2013 22:35

Så har vi kommit fram till hemresedagen, men först en liten rapport om vad som hänt sen sist. Efter att navigering 3 avbrutits under torsdagen så var det ett grillparty ute på flygfältet från en början lite avslaget eftersom det skulle göras ett nytt försök att genomföra den tredje navigeringen på fredagen. På lagledaremötet som hölls på torsdagskväll meddelades att det skulle bli för dåligt väder för att kunna genomföra en navigering på den banan som återstod, höglänt terräng, snopet då alla vill flyga en navigering till.

Fredagen ägnades åt en guidad busstur Dresden i strålande fint väder. Eter hemkomsten till hotellet var det mingel, avslutnings middag, prisutdelning och mer mingel. Hur gick det då för Sverige? Ju totalt kom laget på en hedrande 4:e plats, i landning knep laget 3:e platsen individuellt var det Clase M Johansson som slutade 12 samt Lars-Inge Karlsson som slutade 13 som placerade sig bäst.


Som vanligt hittar ni mer bilder och resultat här: http://wpfc2013.de/?page_id=827


Så här ser Bautzen ut

   

Här är en avslutande bild från Neubrandenburg Trollenhagen tornet när SE-GZT och SE-FEL taxar in för tankning.

   

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 12 september 2013 15:08

Tyvärr har det krånglat med blogginläggens publicering på fb hoppas att detta inlägg funkar om det gör det dela det gärna.

Av Håkan Carlsson - 12 september 2013 14:55

Idag var det så dags för den tredje och avslutande navigeringen, men efter att först förskjutit första start 1 timme och seden under andra startgrupp gjort en ytterligare förskjutning på 30 min så beslutades i början på tredje startgrupp att helt avbryta hela navigeringen och detta trots att huvuddomaren bad till vädergudarna.


   


Nytt försök görs i morgon

Av Håkan Carlsson - 12 september 2013 07:27

Då var det dags för den sista tävlingsdagen för den här gången. Idag är det lite gråmulet men vi ser topparna på bergen runtomkring. Om det mot förmodan inte går att navigera idag så kommer ett nytt försök att göras i morgon. Komihåg att kolla in http://wpfc2013.de/?page_id=827 där resultat och bilder finns.


Här är en flygare som det inte gick så bra för

 

Av Håkan Carlsson - 11 september 2013 16:37

Igår genomfördes den första navigeringen, och idag den andra av totalt tre. Efter tre navigeringar stryks den sämsta fö   r var tävlande. Eter gårdagen låg Clas 6:a och Lars-Inge 9:a de övriga ligger lite sämre till. Alla resultat hittar ni på http://wpfc2013.de/?page_id=827 om ni scrollar ner på sidan. Här är gårdagens tävlingskarta.

 


Här kommer en bildsekvens på Lars-inges tävlingsdag, han anländer till tävlingsområdet, kollar att klockan går rätt, för sin väska kontrollerad så att den inte innehåller något förbjudet, går in i beräkningslokalen, efter ca. en timme kommer ut igen, eskortteras till flygplanet, taxar ut och är i luften. Efter navigeringsrundan taxar han in och sitter slutligen och väntar på debriefing.

                   

Av Håkan Carlsson - 10 september 2013 06:02

Igår måndag så avgjordes landningstävlingen, den kom igång sent på grund av väder. Landningsordning kastades om så att först kördes landning 1 och 4 och sedan 2 och 3 alla landningar i ett svep med 10 min paus mellan momenten så det var en lång dag ute på fälltet för oss domare. Lars-Inge som var sist i startlistan gjorde sin sista landning 18:37. Enligt de preliminära resultaten ligger Clase M Johansson 4, Lars-Inge Karlsson 5, Henry Mattsson på 14, Roland Olsson 22 och Erling Lindholm 39, Laget här nedan ligger 3:a

 

Många fler bilder hittar du på den officiella hemsidan för WPFC 2013 http://wpfc2013.de/?page_id=823

Och här finns den officiella resultatlistan http://wpfc2013.de/wp-content/uploads/Result-Landing.pdf

Av Håkan Carlsson - 9 september 2013 07:07

Idag söndag är det den första dagen på tävlingsveckan, nu är all fri träning avslutad och det stora alvaret börjar. 9:30 i  morse började den officiella landningsträningen, tävlingsledningen hade beslutat att bara kör 2 st landningar och då blev det landning 3, bedömningslandning utan klaffanvändning och landning 4, motorlandning över hinder. Förhållandena var sämre än under de föregående dagarna. Här är en filmsnutt från i torsdags.

 


 

Nu på eftermiddagen var det invigning av WPFC 2013 stora torget i Baytzen, några bilder på lagen som deltar.

       

Det var ju synd att dom glömde att vända på flaggan sedan förra gången då VM gick i Sydafrika.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se