Senaste inläggen

Av Håkan Carlsson - 7 september 2013 21:31

Här kommer lite fler bilder, denn gång på flygplan.

Först en lite udda fågel

   


De flasta av de deltagande planen

   


En tuff konkerent på navigeringen

 

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 7 september 2013 15:22

Hu har även jag kommit till Bautzen flög med Germenwings till Dresden via Köln. Vi är många som delar på den  bandbredd som finns så det går lite trögt men skall försök få med några bilder. Vädret går inte att klaga på soligt och varmt. I dag har laget både navigerat och landat, landningarna har sett mycet bra ut.


Här kommer några stämningsbilder som grabbarna tagit under veckan, hoppas kunn komma med fler bilder när jag kollat hur uppkopplingen är på hotellet.

   

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 6 september 2013 09:33

Svenska teamet är på G definitivt! Idag fredag var vi på plats 800 för att få de slottider för landningsträningen som vi ville ha. Nämligen mitt på dagen med termik. Ev lite landningsträning även senare på em, vi får se om det finns ork och energi kvar då.Igår var det BBQ på lokal UL flygklubben och som vanligt så höjde South Africa teamet feststämningen. Härligt gäng!Nu skall vi fokuseras sista träningsdagen och ev finslipa imorgon. Sen gäller det!

Av Håkan Carlsson - 5 september 2013 12:26

Idag var vi uppe med tupppen, ävenom han inte syntest till. Frukost kl 645 avfärd från hotellet klockan 745, detta trots att vi hade morgonfenomen. Dis och dimma! Det lättade framåt niotiden så vi genomförde landningsträning. Ser lovvande ut få minus och några meter plus. Just nu middagstid och flygplanen är ute på eller skall ut på navigationsträning.


Vi flyger i Tjeckien och i Polen helt fritt! Detta var en av de saker vi undrade över innan vi kom hit om gränserna skuille begränsa tävlingsområdet i söder och öster. I väster har vi Dresden CTR. Där flyger vi INTE.


Skall försöka ladda ner lite foto senare.

Av Håkan Carlsson - 3 september 2013 07:16

Nu är laget på plats i Bautzen, när de anlände lördag em. var det 26° i sguggan. Vädret har nu svängt och det tyvärr mulet, regningt och blåsigt. Här syns de två planen som laget har flugit ner flakerade av Lars-Inge Karlsson och Erling Lindholm.

 

Lars-Inge och Erling kommer att tävl i SE-GZT, Roland Olsson och Henry Mattsson tävlar i SE-FEL medan Claes M Johansson kommer att dela flygplan med en ur det Tyska laget eftersom Claes har problem med vevstaken p sitt eget plan.

Av Håkan Carlsson - 30 augusti 2013 14:57

Idag börjer de första svenska deltagarna i årets VM sin resa till Tyskland. Första etappen går till Söderslätt där de övernattar för att i morgon flyga vidare ner till Bautzen och VM. Hela gänget (tävlande + lagledar) kommer att vara på plats i början på vecka 36. Själv ansluter jag nästa fredag.

 

Av Håkan Carlsson - 15 augusti 2013 17:36

Då var det dags för det första inlägget inför årets VM i Precisionsflyg som går i Bautzen i östra Tyskland.

Laget består av Claes M Johansson, Lars-Inge Karlsson, Erling Lindholm, Henry Mattsson och Roland Olsson som lagledare har vi Håkan Sjöberg samt som observatör Håkan Carlsson.

Det hela börjar med en träningsvecka 2 - 7 september sedan pågår tävlingarna 7 - 14 september.

På den är bloggen kommer Håkan Sjöberg och jag försöka hålla er alla uppdaterade med vad som händer, skriv gärna kommentarer och ställ frågor till oss så ska vi svara på dem så gott vi kan.

Här nedan kan du se vilka som åker till VM.

                      

/Håkan C

Av Håkan Carlsson - 15 juli 2013 21:07

Swedish Precision Flying Championship was this year held in Avesta ESVA July 11 – 13. We have nice Swedish summer weather during the championship. It was 21 competitors in the chapionship. This year we also restart (last time was 16 year ago) Civil flying pentathlon (CFFK) including Navigation, Landing, Brest-stroke swimming 100 m, Point orienteering 3 km and Cross-country running 3 km. 5 of the 21 pilots also contest in the CFFK.

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se