Senaste inläggen

Av Håkan Carlsson - 11 juli 2013 14:28

Så är då dagen kommen när årets SM i Precisionsflyg skall invigas kl. 18:30 startar invigningen. I år väcker vi även liv i den avsomnade tävlingsformen Civil Flygfemkamp (CFFK), senast en tävling gick av stapeln var SM i Vallentuna 1997. Vi provar nu att kombinera dessa två tävlingsformer så att navigering och landning från precision ingår i CFFK som förutom dessa två grenar även innehåller punktorientering 3km, bröstsim 100m och terränglöpning 3km. Vi har simhallen bokad, terrängbanan utsedd och i eftermiddag vid 5 tiden skall jag träffa orienteringsklubben och få orienteringsbanan presenterad. För tillfället pågår träningar i flyggrenarna för fullt, vi hör hela tiden något i luften som surrar.

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 8 juli 2013 10:53

Hej alla bloggläsare nu är NM 2013 till ända, Nordisk Mästare blev även i år Lars-Inge Karlsson från Gävle stort grattis till dig. Det var Norge som stod som värd för årets NM, det är lite av en tradition att Norge köra sina NM på Staremoen i Eleverum där man då samtidigt kör sitt NM (Norska Mästerskapet), totalt var det 21 deltagare av dessa var 17 med i Nordiska mästerskapet. Vädret var alldeles utmärkt soligt men inte för varmt svag växlande vid, som ställde lite krav på landningarna då den låg så det växlade mellan med-, sid- och motvind.

Här är lista på pokalfördelningen, se så många pokaler Lars-Inge var inblandad i:


The KSAK Trophy "Nordiska flygarpokalen", Totalvinnare: Lars-Inge Karlsson SE

Prince Henriks Trophy, Landningsvinnare: Keld Hjort DK

The NAK Trophy, Navigationsvinnare: Lars-Inge Karlsson SE

The SAS Trophy, Totalt Lag: Lars-Inge Karlsson och Claes M Johansson SE

The Icelandair Trophy, Landningar Lag: Lars-Inge Karlsson och Anders Hellström SE

The Finnair Trophy, Navigation Lag: Lars-Inge Karlsson och Claes M Johansson SE


Resultatlistor hittar du på www.ksak.se under Tävlingsresultat

ANNONS
Av Håkan Carlsson - 6 juli 2013 12:09

Nu har NPFC 2013 startat de första tävlande har hunnit med sin navigering och landat. Allt flyter på utan större problem. Anders Hellström taxar just nu ut för att starta sin navigering

Av Håkan Carlsson - 17 april 2013 13:13

 Jag har bytt namn på bloggen. Det tidigare namnet WPFC2011 börjar bli lite ålderstiget, så för att modernisera och få ett namn som är lite mer generellt för flygsport (motor och tävlingar. Hter bloggen nu mera FPC-Sweden och adressen är fpcsweden.bloggplatsen.se.

Hoppas att ni kommer att hitta fram och för att ingen skall missa info från kommande tävlingar i sommar så funkar fortfarande den gamla adressen.

Av Håkan Carlsson - 22 augusti 2012 09:15

Hej på er alla, tyvärr har det inte funnits tid till att blogga tidigare men nu kommer et sent inlägg från SM 2012 i Sjöbo. Landningarna under lördagen flöt på utan några stora störningar, de funktionärer som klubben ställde upp med skötte sig exemplariskt. Lördagskvällen var helt underbar, vi höll prisceremonin och avslutningsmiddag utomhus, med ca 20° vid 22-tiden på kvällen. Årets Svenskemästare blev Lars-Inge Karlsson från Gävlebygdens FK. Åse Kristofferson hjälpte Lars-Inge till en lagseger för Gävlebygdens FK.

   

Här är de kompletta resultaten

   

Av Håkan Carlsson - 17 augusti 2012 20:05

Det blev lite extra jobb igår så jag han inte uppdatera er. All deltagare anlände före sista landningstid.

 

Kommunstyrelsens ordförande förrättade invigningen av SM 2012.

   

I morse när jag klev upp sken solen, efter att jag hade duschat var det hel dimmigt ute, måste ha duschat alldeles för varmt. Nu tog det bara 2 timmar så hade dimman släppt så vi kunde genomföra navaen helt planenligt.


Resultat efter dagens nav.

Lars-Inge Karlsson          144

Roland Olsson                 337

Ingemar Brottare            585

Lars Östling                    585

Claes M Johansson          689

Anders Hällström            735

Åse Kristofferson            878

Håkan Sjöberg               899

Torbjörn Ohlén               997

Henry Mattsson              999

Jorma Koskinen              1130

Lars-Gunnar Söderlind     1358

Olle Ekwall                      1424

Henry Lindholm               1540

Kennet Andersson            2029

Anders Sällström             2511

Gösta Modin                   3771

Av Håkan Carlsson - 15 augusti 2012 18:16

Arrangemanget löper på, deltagarna börjar droppa in och har legat här och tränat hela dagen.

Våra lokaler är iordningställda, norrländskan och skånskan börjar att fungera så nu tror jag att Äventyrskampen och jag är överens om hur vi båda vill ha det. Vädret är strålande liksom humöret på oss som är här. Det var dagens uppdatering, imorgon har vi invigning hoppas kunna återkomma efter den.

Av Håkan Carlsson - 14 augusti 2012 18:53

Hej

Nu är vi i gång med att förbereda SM här i Sövde i Skåne. Jag kom själv hit i morse, Frazze kom söndagskväll och var ute och fotade fotomål igår måndag, Ingemar Olsson kom sent måndag och har idag varit aktiv ute på fältet för att förbereda landningsstråket. Vi har idag tagit ut de foton som kommer att ingå tävlingen och skött lite annat administration.

Jag skall föröka att hålla er uppdaterade under resten av veckan.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se