Alla inlägg den 12 augusti 2022

Av Landslaget - 12 augusti 2022 17:17

Albi fredag eftermiddag. Klockan närmar sig 18 och det är fortfarande närmare 40 grader i skuggan. Trots den värmebölja som orsakar enorma skogsbränder bara ett 20-tal mil härifrån tränar de deltagare som är på plats (Åse, Lars-Inge, Håkan och Roland) genom att flyga 2 nav-rundor/dag. Det går åt vatten vill jag lova.


Erfarenheter så här långt: tävlingskartan (en bilkarta i skala 1:200000) är hopplöst svår. Terrängen är hopplöst svår. Termiken är hopplöst svår. Värmen är hopplöst jobbig... Men det går framåt och vi börjar se framsteg i tidhållning och i att hitta till startpunkter/brytpunkter.

 

I närområdet är terrängen vackert kuperad, men med djupa dalgångar där de vägar, som är utsatta på kartan, kan skönjas om man har tur. I norr och i söder är det betydligt mer kuperad terräng, vilket kan innebära svårigheter att komma upp på tillräcklig höjd i värmen.


Nåväl, vi kommer förhoppningsvis att ha fördelar av att ha tränat på plats en vecka innan alla andra kommer, men det vet vi ju inte förrän framåt den 25 augusti.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards