Alla inlägg den 14 augusti 2022

Av Landslaget - 14 augusti 2022 07:24

Nu har vi varit på plats i fem dagar och blivit otroligt väl bemötta av såväl personal på plats, som av den lokala flygklubbens medlemmar.


Det började redan då vi anlände i måndags kväll. Tornet var stängt, men en grupp klubbmedlemmar som fanns på plats för att välkomna klubbens nya flygplan, en Pipistrel (eldriven) visade oss tillrätta, gav oss inpasseringskoder till terminalbyggnaden och till klubben och tog oss med bil till våra respektive boenden.

   

På tisdagsmorgonen besökte undertecknad tornet och fick mycket bra kontakt med Gilles, som är AFIS-ansvarig. Han lånade oss ett konferensrum, som sedan dess har varit vår bas och vårt planeringsrum. Dessvärre finns där ingen AC, vilket innebär att vi har haft över 30 grader därinne, men det har ibland ändå kännts svalt i förhållande till de temperaturer som uppmätts på plattan, där det på eftermiddagarna har varit över 40 grader.

 

För att tanka har vi fått låna tornets Total-kort, vilket har inneburit många turer upp för trapporna till Gilles, för att hämta och lämna kortet. Över helgen har vi fått låna kortet "permanent" eftersom bemanningen är begränsad till eftermiddagarna. Förtroendet är fullständigt.


På många franska flygplatser sker kommunikationen enbart på franska. Så också på LFCI, när tornet är stängt. För att underlätta vår träning har vi haft möjlighet att ringa AFIS för att inom en timme få personal på plats. Det kallar jag hjälpsamhet och anpassningsbarhet.


Från och med i morgon, måndag, är tävlingsorganisationen på plats så då får vi se hur smidigt det blir...

Ann-Sophie

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards